Tre blixtnedslag i holländsk politik: Islam, välfärdsreform och vänsterns kollaps

St. Olofs kapell 17 oktober 2017 09.00 - 10.00

Bookmark and Share

Eline van den Broek
Afshin Ellian
Gordon Darroch
Fredrik Johansson

Det holländska parlamentsvalet tidigare i år blev en besvikelse för Geert Wilders och en katastrof för socialdemokratin. Vilken roll har den så kallade “upplysningspopulismen” spelat- och varför går det så trögt med regeringsbildningen?

Juridikprofessorn, författaren och poeten Afshin Ellian är en av Hollands mest profilerade debattörer i frågor som rör yttrandefrihet och islam och lever med polisbeskydd efter att ha attackerats av militanta islamister på sitt universitet i Leiden. Ellian skriver regelbundet i tidningar som The Wall Street Journal och Le Monde.

Eline van den Broek, doktorand i hälsoekonomi vid University of Colorado är grundare av den marknadsliberala tankesmedjan Quid Novi Foundation. Idag specialiserar hon sig på ekonomiskt hållbara sjukvårdsreformer. Eline ger oss en inblick i det omfattande reformarbete som genomförts i Holland- och hur opinionen har svarat på den.

Gordon Darroch är en skotsk frilansjournalist, bosatt i Haag, som bevakar holländsk inrikespolitik. Darroch skriver bland annat i The Guardian, USA Today och i DutchNews.nl.

Moderator: Fredrik Johansson, senior partner, Kreab.